Ja som:
5000
Projecte


El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

LA VIA VERDA DEL VALLÈS, UNA OPORTUNITAT ÚNICA


La densitat de població de la zona i el seu traçat converteixen aquest projecte en la Via Verda més ambiciosa d’Europa.

Creiem decididament que les Vies Verdes han de situar-se per dins de les zones escolars, universitàries, laborals i urbanes i que per el contrari les infraestructures viaries han d’evitar aquestes zones.
Es per això que, amb el suport de 18.000 signatures digitals, més de 100 associacions, 4 federacions i els 5 ajuntaments implicats, confiem en la valentia política dels nostres representants per promoure aquest projecte.


LA PRIMERA VIA VERDA DE BARCELONA.


Un traçat que satisfà tot el seu potencial.

La inmediata proximitat de mig milió d’usuaris potencials i un traçat estratègic fan de la Via Verda del Vallés, el Camí Verd, la Via Verda més ambiciosa d’europa.


1. Mobilitat sostenible: Connecta els nuclis urbans amb un total de 400.000 habitants amb nuclis laborals amb uns 19.000 treballadors, nuclis universitaris amb 45.000 estudiants i nuclis escolars amb uns 9.000 alumnes.

2. Esport: Aquestes infrastructures són considerades per l’administració com instal·lacions esportives i en aquest cas estan connectades a centres esportius tant importants com el “CAR” Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i el “SAF” Servei d’Activitat Física de la Universitat Autònoma.

3. Salut: Proporciona un espai de passeig i diversió a tota la població del Vallès (400.000 habitants) i també al milió i mig d’habitants de la ciutat de Barcelona degut a la seva proximitat i a la seva immillorable connexió amb el ferrocarril. Actualment el tram de Rubí ja està complint aquesta funció i es conegut com la RUTA del COLESTEROL perquè molts ciutadans utilitzen aquest trajecte per complir amb les seves prescripcions mèdiques de passejos periòdics.

4. Mobilitat reduïda: Un dels grans inconvenients d’aquest col·lectiu és la pèrdua de la possibilitat de passejar i fer esport en zones no urbanes. La Via Verda del Vallès els hi retorna aquesta possibilitat no tan sols als residents del Vallès sinó també als residents de Barcelona degut a la seva proximitat i a la seva immillorable connexió amb el ferrocarril.

5. Educació mediambiental: La proximitat immediata als importantísims centres universitaris i escolars faciliten la realització d’activitats educatives de tot tipus i especialment aquelles lligades amb el mediambient.

6. L’oci: La possibilitat d’accedir a la reserva de la via fèrria en desús i als 3 quilòmetres de la reserva de la Via Interpolar de 30 m. d’ample, garanteix la consolidació d’una zona verda integrada en la trama urbana. Un autèntic pulmó verd per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

7. Turisme: La consolidació d’un projecte com aquest seria sense cap dubte un important reclam turístic. L’organització de passejos i visites a peu o en bicicleta per un entorn agradable són una iniciativa sempre ben rebuda per els visitants.


El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Planell i accessos
Què és una Vía Verda?
Vía Verda del Vallès, Camí Verd - www.camiverd.org - copyright 2009